Massagen

paulis massage 6748Finsk klassisk massage:
Massagetekniken som jag använder är finsk klassisk massage. Till skillnad från den svenska klassiska
massagetekniken, arbetar man i denna teknik längs med muskelfibrerna. i stället för tvärsöver. Det är en mycket djupgående och behandlande massage.

Finsk klassisk massage är en behaglig, terapeutisk och djupbehandlande form av massage. En bra metod för att lätta spänningar och få kroppen i balans. De terapeuter som utbildas inom metoden finsk klassisk massagehar ett tryggt grundsystem med sig i bagaget. Varje terapeut inom finsk klassisk massage får lära sig samma systematiska massage. Alla massagekunder kan då veta vad de kan förvänta sig då grunden är att alla ska få likadan massage.

En massage där du vet vad du får.

Den klassiska svenska massagen som är annars vanligt förekommande, fungerar mer avslappnande genom att metoden utförs mest med handflatorna, vilket kan kännas skönt men går däremot inte på djupet i musklerna. Vid finsk klassisk massage används annorlunda grundgrepp och arbetsteknik, tex. genom att man arbetar mer med fingrarna. Många upplever den som ”hårdare” än den klassiska svenska. Effekten av finsk behandlande massage kan kännas i flera dagar eller t.o.m. veckor efter endast ett par behandlingar.Avancerad-, idrottsmassage är tekniker som jag använder vid behov i behandlingen när man har särskilt ont vid ett specifikt område, samt till idrottsutövare.

Idrottsmassage och avancerad massage:
Detta innebär mer avancerade massagegrepp, och är en teknik som är användbar inom idrotten men passar även i hög grad till all behandling som kräver särskild muskelbehandling t.ex. ischias- och andra ”svårbehandlade” besvär.
I denna metod så stretchar jag även ut musklerna vilket är viktigt del i denna behandlingsform. 

paulis massage 6758Hur massagen genomförs:
I början så värmer jag upp musklerna för att förbereda din muskulatur på en djupare, behandlande massage.
En massagebehandling börjar vid övre sätesmuskulatur (rumpan) fortsätter längs med ryggraden vidare
till axlarna och nacken.

Jag masserar djupt ner i muskelvävnaderna och använder mig av tryck, längs och tvärgående massage.
Naturligtvis så är det kunden som avgör kraften i massagen.
Jag avslutar med en mjuk avslappnande massage och en skön huvudmassage. Jag värdesätter individens integritet.
Det är och skall vara en avkopplande och behaglig massage där du känner att du är i trygga händer.

Massagens effekter
Faktum är att de vanligaste orsakerna till värk är muskelrelaterade och dessa går bra att diagnostisera och behandla
med massageterapeutiska metoder. Regelbunden massage är effektiv mot ryggvärk, nack- och axelbesvär och kan ofta vara nyckeln till att behandla huvudvärk, musarmsbesvär och ischias.

Även om man inte har tidigare besvär så är massage förebyggande och den bidrar till ett allmänt välmående. Andra effekter med massagen är att musklerna blir mjuka och elastiska och blodcirkulationen ökar. Lymfcirkulationen ökar
och stärker immunförsvaret. Massage har en avslappnande effekt på kroppen och ger en djupare och lugnare andning. Detta leder till en skönare sömn. Massage ökar utsöndringen av vätska och restprodukter. Den ger en lugnande effekt på nervsystemet vilket ökar koncentrationsförmågan och kroppens välbefinnande.

Efter massagen
Det uppges att klassisk massage är bra för både kropp och själ. Det finns en hel förteckning över vilka goda effekter massage har på oss människor. Vi får bl.a. ökad blodcirkulation, lugnare andning, större koncentrationsförmåga, mindre stress och huvudvärk, bättre immunförsvar, mjukare muskler och skönare sömn. m.m.
Det som kanske glöms bort ibland är att en del människor upplever obehag efter sin första massage. Om inte direkt efter behandlingen så en eller två dagar efter och de undrar vad som är fel. De blir besvikna och bestämmer sig för att det fick vara första och sista gången. Men i själva verket är ingenting fel!

Varför känner man sig dålig då? Det är vanligt att man känner sig yr och omtumlad direkt efter en massage för
att sedan bli skönt trött och avspänd. Dessvärre kan man även få träningsvärk och illamående m.m. dagen efter första (och även andra) behandlingen och det beror på att det pågår en hel del i kroppen tack vare massagen. Syretillförseln ökar genom tryck på musklerna, blodet och övriga kroppsvätskor rinner bättre,
framför allt får lymfsystemet - kroppens reningsverk - en rejäl kick så att bortförseln av slaggprodukter sätter fart och det kan kännas obehagligt och t.o.m. göra ont.
Muskler som inte är vana att bli berörda och blivit stela vill gärna protestera när de plötsligt blir mjuka och deras
sätt att visa det är träningsvärk.

Det är alltså fullkomligt normalt att kroppen reagerar på en behandling som den är ovan vid. Om det till på köpet är en fullkomligt främmande människa som genomför massagen, samt om man utelämnar det privata jaget, genom att någon
har hud mot hud kontakt med dig genom sina händer. Så är det inte konstigt att man spänner sig även om massören ingjuter förtroende.

Men den goda nyheten är att kroppen vänjer sig! Man behöver komma över en viss tröskel vad gäller massage och den kan ibland ligga vid andra eller tredje behandlingen. Sedan börjar det kännas bra, så bra att man kan bli beroende .....

Några kommentarer från mina kunder:

”Jag sover mycket bättre nu....”

”Har inte haft huvudvärk sedan jag började med massage....”

”Jag kan vrida på nacken igen så nu vågar jag backa bilen .....”

”Jag mår sååå bra!”

Gör som dom: Ge massage en andra (och tredje) chans, du kommer att må bra och orkar bättre med en stressig arbetssituation.

En lärare sa till mig: ”Det är en speciell atmosfär på skolan när du ger massage ...... alla som stapplar in till lärarrummet efter massagen är så avspända och lugna och verkar må så gott....”


MASSAGE PÅ JOBBET

Riksdagen har nyligen beslutat att massage skall räknas som friskvård, därför är det avdragsgillt för företagen och
man slipper förmånsbeskattningen av de anställda. Ni kanske vill ha massage på er arbetsplats? För att massagen
skall vara skattefri friskvård måste hela personalen erbjudas förmånen.
(Proposition nr:2002/03:123, beslutet togs 30 dec 2003. Läs mer på: www.riksdagen.se

Spara pengar - satsa på förebyggande friskvård:
Förbättra arbetsmiljön och få nöjdare och friskare medarbetare. Stora förbättringar kan göras, ofta med förhållandevis enkla medel såsom regelbunden massage. Du sparar pengar genom att slippa dyra sjukskrivningar. Att visa att man äger den medvetenheten och tillämpar friskvård ger gott anseende hos de anställda, kunder , arbetssökande och aktieägare.
Jag kommer till erat företag och masserar.


KVALITETSGARANTI

SMARF logo

Genom att jag som massageterapeut är medlem i SMARF (Svenska Massage Akademins Riksförbund) så tryggas du som kund att få professionell behandlande finsk klassisk massage, från massörer som har en högkvalitativ yrkesutbildning.

Som medlem i Smarf har jag:
Ansvarsförsäkring, behandlingsskadeförsäkring och rättskyddsförsäkring.

Du är i trygga händer!

 

 

 

Skriv ut E-post

DMC Firewall is a Joomla Security extension!